снимки пресцентър на община ВарнаПосланикът на Финландия у нас Н. Пр.

...
снимки пресцентър на община ВарнаПосланикът на Финландия у нас Н. Пр.
Коментари Харесай

Варна черпи опит от Финландия за бизнеса, зелената енергия и управлението на пристанища

снимки пресцентър на община Варна

Посланикът на Финландия у нас Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос посети Варна. Темите с локалната администрация бяха съдействие в района на Черноморието, задълбочаването на разговора сред Варна и побратимения финландски град Турку, идния туристически сезон, обмена на опит в областта на бизнеса, зелената сила и ръководство на пристанищата. 

Варна е огромен туристически център и резонно има огромна претовареност в бранша, само че градът ни не е единствено това - тук има история, просвета, благоприятни условия за бизнес и положително обучение. Приоритет на нашия екип e да осигурим на варненци чист и съвременен град, който притегля задгранични вложения, обезпечава претовареност в  разнообразни сфери и качествено обучение, акцентира на срещата кметът Благомир Коцев. Той добави, че работи за основаването на стопански зони, по-добри паркове и зелени пространства, за обезпечаване на паркоместа и провеждането на съвременни градски събития. Екипът на Общината има упоритостта да обезпечи по-добри пътища и съгласуваност на града и актуален градски превоз.



Варна е вселенски град и има качествата да се развива в региона на високите технологии, зелената сила, промишлеността и логистиката, акцентира още кметът Коцев. По думите му най-големият капацитет на града се крие в образованието и младежите. Шестте университета на Варна обезпечават конкурентно обучение и висок интернационален ценз, само че след това младежите напущат града в търсене на по-добро възнаграждение и условия на труд, означи кметът Коцев. Той акцентира, че екипът на Община Варна е концентрирал напъните си да трансформира Варна в средище, в което младите получават качествено обучение, добре заплатена работа в разнообразни сфери на претовареност, имат богат културен живот и подобаващи условия за отмора. Коцев показа още, че за постигането на тази цел просветителният бранш, локалната власт и бизнесът поддържат непрестанен потребен разговор.

От встъпването ни в служба търсим подобаващи способи за оптимизация на  работата на общинската администрация, за възстановяване качеството на услугите за жители, посочи на срещата кметът. Според него, за намиране на верните механизми за маркетиране на Варна, е значима обмяната на опит с други европейски градове, които са преодолели провокациите, пред които е изправена морската столица.

На срещата с Н. Пр. дипломат Кувая-Ксантопулос участваха още заместник-кметът по туризма и обществените действия Снежана Апостолова и комерсиалният консултант за Югоизточна Европа на Финландия - Ане Сюко. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР